5 tips om RSI te voorkomen

5 tips om RSI te voorkomen

1. Hardware

Wellicht herkent u het wel: u zit dagelijks uren achter elkaar achter de computer. Of dit nu voor werk of voor vermaak is, uw lichaam is hier niet altijd even blij mee. U kunt er zelfs RSI door ontwikkelen. Gelukkig zijn er producten voorhanden om RSI zoveel mogelijk te voorkomen, zoals een ergonomisch toetsenbord of muis. Maar wij hebben nog meer tips voor u, waar wij in dit blog op in gaan.

2. Let op uw houding

RSI wordt doorgaans veroorzaakt door een slechte werkhouding van het lichaam en door spanning. Indien u spanning in uw schouders ervaart, last heeft van gespannen ogen of verkrampte handen, kunt u de spanning het beste direct loslaten. Dit kunt u doen door even diep in en uit te ademen en u bij de uitademing volledig te ontspannen. Houd hierbij uw armen langs uw lichaam. Doet u dit regelmatig wanneer u langdurig achter de computer zit, dan helpt dit enorm bij het voorkomen van RSI.

3. Zorg voor minder stress

Het klinkt wellicht heel makkelijk: zorgen voor minder stress. Maar stress is een grote veroorzaker van lichaamspijn. Zorg er dan ook voor dat u stress zoveel mogelijk uit uw leven bant. Kies voor meditatie, ga sporten, doe aan time-management of werk aan uw ademhalingstechnieken. Al deze punten zorgen ervoor dat u een stuk minder stress zult ervaren en minder snel last krijgt van RSI.

4. Zorg voor een aangepaste werkplek

Een aangepaste, gezonde werkplek kan veel doen om RSI te voorkomen. Zorg dat u een goede bureaustoel heeft en uw bureau op de juiste hoogte is afgesteld. Kies daarbij ook voor de juiste elektronica, zoals een ergonomische muis of toetsenbord. Dit helpt u om een gezonde houding aan te nemen.

5. Zorg voor voldoende afwisseling

Als laatste tip willen wij u het volgende meegeven: zorg voor voldoende afwisseling tijdens uw computerwerk. Sta af en toe eens op en maak een wandeling of doe wat oefeningen naast uw bureau. Zo bent u even weg uit uw houding en weg van het scherm. Des te meer u symptomen van RSI vertoont, hoe vaker het gewenst is om even een korte pauze tussendoor te nemen. Wij hopen u middels dit blog voldoende inzicht te hebben gegeven in hoe u RSI zoveel mogelijk kunt voorkomen en wij wensen u veel succes bij het vinden van de juiste toepassingen voor uw werkplek!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie voor ons neem dan gerust contact op! We staan altijd open voor leuke (blog)idee├źn.