Wie is de Mol

Het spannende programma “wie is de mol” is een echte kijkcijfertrekker. In deze show zijn er een aantal kandidaten (de eerste vier seizoenen waren dit onbekende Nederlanders) waarvan er 1 de Mol is. Deze kandidaat saboteert het spel op een gluiperige manier. De kandidaten voeren opdrachten uit die kunnen variëren van puzzels tot avontuurlijke opdrachten zoals bungeejumpen. Aan het einde van iedere aflevering doen de kandidaten een test waarin ze vragen moeten beantwoorden over welke kandidaat zij denken dat de Mol is. De laatste aflevering is een spannende ontknoping waarin er een winnaar en een verliezer word gekroond. Ook word bekend gemaakt wie de Mol is en krijgt de kijker een aantal flashbacks te zien waarin de Mol duidelijk aan het “mollen” was of hints achterliet. Laten we even kort de deelnemers van dit seizoen doornemen:

 

 • Ajouad El Miloudi werkt voor de BNN en KRO als TV- en radiopresentator. Hij heeft onder andere de programma’s Puberruil en Keuringsdienst van Waarde gepresenteerd en was van 2009 tot 2012 de radio presentator van “Sense of Dance” op 3FM.
 • Caroline Dijkhuizen werd op 16-jarige leeftijd al gespot door Patty Brard en toegevoegd aan een door haar opgerichte muziekgroep genaamd PattyCash. Ze is een zangeres en tevens een musical actrice. Zo heeft ze rollen in de Lion King en in de musical Sister Act. Soms is ze ook te horen in tekenfilms en shows als voice-over.
 • Chris Zegers is een bekende naam. Hij is acteur, presentator en zanger. Hij is vooral bekend voor zijn rol in de soap serie Onderweg naar Morgen. In 2012 begon hij als 1 van de presentatoren van het programma 3 op Reis, waar hij af reist naar vele landen.
 • Evelien Bosch is een Nederlandse programmamaakster en presentatrice. In 2005 werkte ze, samen met Dennis Weening een tijdlang voor zender MTV. Sinds 2007 maakt ze kleine programma’s en documentaires voor de NCRV. Hedendaags presenteert ze Willem Wever.
 • Margriet van der Linden is bekend als journaliste en was tot 2013 hoofdredactrice van het blad Opzij. Ze werkte ook een tijdje als freelance correspondent in de Verenigde Staten voor nieuwsrubrieken van SBS6 en TROS. BNR nieuwsradio heeft haar gestrikt als radiopresentator voor een aantal van haar programma’s.
 • Marlijn Weerdenburg werd in 2013 bekend door haar rol in Danni Lowenski. Tussen 2002 en 2008 was ze vooral actief als actrice in kinder theater tentoonstellingen. Ze heeft ook haar eigen band, waarmee ze sinds 2010 al succes heeft. In 2012 speelde ze in de musical Soldaat van Oranje.
 • Martine Sandifort is een Nederlandse actrice en cabaretière. Ze was te zien in onder andere de film Toscane, maar is vooral bekend van het programma Koefnoen.  Haar stem is tevens te horen in verschillende reclamespotjes op TV en reclame en ze spreekt ook stemmen in voor tekenfilms. Binnenkort speelt ze in een Nederlandse spin-off van het Amerikaanse programma Saturday Night Live.
 • Pieter Derks is columnist en cabaretier. Hij verschijnt af en toe in de Wereld Draait Door en schrijft columns voor BNN. In 2013 won hij het programma De slimste Mens.
 • Rik van de Westelaken is een bekend gezicht van de NOS. Hij presenteert het NOS journaal en is daar bekend van. Hij is op 17-jarige leeftijd begonnen als verslaggever voor een lokale zender in Uden.
 • Viktor Brand werkt bij SBS6 als presentator. In het verleden was hij ook actief in het programma Hart van Nederland, Holland’s Got Talent en Shownieuws.
 • Kortom, er zijn weer veel bekende namen in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol te zien. Wil je eerst de oude seizoenen bekijken zodat je een beetje weet hoe het programma in elkaar steekt? Op onze website bekijk je de laatste afleveringen en seizoenen gratis online. Dit geld niet alleen voor oude seizoenen, wanneer je de aflevering van het programma Wie is de Mol gemist hebt van vorige week kun je ook deze herhaling terugkijken.